Главная » 2016 » Апрель » 4 » Іза -Столиця лозоплетіння

Іза -Столиця лозоплетіння

04.04.2016 в 09:25 просмотров: 7572 комментариев: 0 Події нашого Міста
Закарпаття з давних часів славиться своїми чудовими майстрами. Дуже багато туристів з різних країн щорічно приїжджають в цей чудовий край, щоб через культуру та прикладне мистецтво було можливо дізнатися більше про Україну.

Таланти цих майстрів слав'яться на цілий світ. Одним з перших таких мальовничих місць було і є село Іза Хустського району, яке ще давно аж в 19 столітті стало центром цього мистецтва. Першим таким майстром став чудовий ремісник своєї справи Іван Кашко. В свою чергу він також навчив цьому ремеслу своїх синів цьому мистецтву, які і стали розповсюджувати різні вироби з лози.

Незабаром цей вид мистецтва став основним джерелом заробітку для всіх жителів цього села. До цих пір це село славиться своїми чудовими роботами.Спочатку треба заготовити лозу і обробити її а потім пофарбити. Вже ближче до самої осені вже долучаються до виготовлення різноманітних чудових виробів.

Тут вміють виготовляти з лози абсолютно все:шафи,кошики, стільці,крісла, тарілки,столи, підставки та ще багато чого іншого. Щоб придбати за вашим бажанням будь який виріб з лози, не обов'язково заїжджати в спеціальні місця.

Багато майстрів виставляють свій витвір мистецтва уздовж траси, яка прямує до чудового озера Синевир. Тут можна придбати сувенір на пам'ять про Закарпаття, собі або в подарунок друзям.Ці шедеври ручної роботи будуть завжди нагадувати вам про Закарпаття.
Фотографии по теме
Комментарии 0
avatar